Σάββατο

Μια κολεξιόν σκέτη γλύκα

Φορέματα από σταφίδες και ζαχαρωτά, μπούστα από μαρέγκα και σοκολάτα, αλλά και εσώρουχα από καραμέλα είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες της πρωτότυπης κολεξιόν του Χρήστου Βέργαδου! Είκοσι «κομμάτια» του γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ζαχαροπλάστη θα παρουσιαστούν σήμερα στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθεσης Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ 2009, στο Ελληνικό. Ο καλλιτέχνης εδώ και επτά μήνες ασχολείται τόσο με το σχέδιο όσο και με τη δημιουργία των εναλλακτικών ρούχων του, τα οποία θα φορεθούν από γνωστά ονόματα του μόντελινγκ, μεταξύ των οποίων η Τζένη Τζιβεριώτη και η Στέλλα Δημητρίου.

«Μαζί με τους μαθητές μου αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη κολεξιόν. Ετσι, πέρα από τα φορέματα, τα εσώρουχα και τα αξεσουάρ, θα δείξουμε μέχρι και νυφικό από... μαρέγκα, το οποίο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ενθουσιάσει τους θεατές».

Τα σχέδια είναι εμπνευσμένα, όπως μας εξομολογείται ο πρώην μάγειρας του «Πρωινού Καφέ», κυρίως από την αρχαία Ελλάδα, αλλά θα υπάρχουν και πολλά μοντέρνα κομμάτια. Την παράσταση αναμένεται να κλέψουν τα φτερά αγγέλου και πεταλούδας, που με τόση λεπτομέρεια κατασκεύασε με την ομάδα του. Ολα τα κομμάτια πάντως είναι εντυπωσιακά, αν σκεφτεί κανείς την πρώτη τους ύλη: «Για να δημιουργήσουμε ένα μπούστο και τη φούστα του χρησιμοποιήσαμε 5.500 ξανθές σταφίδες. Δυσκολευτήκαμε λίγο στο στερέωμά τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, όπως και το φόρεμα με τις κίτρινες και κόκκινες καραμέλες, που με μια πρώτη ματιά όλοι νομίζουν ότι είναι ένα κανονικό ρούχο».

Φυσικά, από μια ολοκληρωμένη κολεξιόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα εσώρουχα. Εδώ ο «μετρ» ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς
εκτός από τα σετ μαρέγκας που εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνει, δημιούργησε τώρα σουτιέν και κιλοτάκια από ζαχαρωτά, τα οποία όπ
ποιος ή όποια επιθυμεί μπορεί να... δοκιμάσει κιόλας.

«Ολα τρώγονται! Και τα ζελεδάκια στα εσώρουχα και τα ψητά ψωμάκια στα φορέματα, όλα... Τίποτα δεν πάει χαμένο, αυτό είναι και το σύνθημά μας άλλωστε. Ακόμα και το νυφικό που θα παρουσιάσουμε τρώγεται, καθώς η μαρέγκα είναι άκρως απολαυστική. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούμε να βρούμε όλο και περισσότερα νέα υλικά για να κάνουμε τη διαφορά. Λίγο-πολύ, στη σοκολάτα και στην καραμέλα μπορείς να δώσεις ό,τι σχήμα θέλεις, τα υπόλοιπα υλικά όμως θέλουν τεχνική και φαντασία». Τα ρούχα μετά την επίδειξη θα δημοπρατηθούν. Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Καταπολέμησης Διατροφικών Διαταραχών «Ανάσα» της Ζέτας Δούκα.

ΠΗΓΗ:ESPRESSO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου